Huize Triest-Tabor wint Gouden Druppel

Huize Triest-Tabor wint Gouden Druppel

GENT – Huize Triest-Gemeenschapshuis Tabor is dit jaar de laureaat van De Gouden Druppel. De armoedevereniging krijgt daardoor 25.000 euro. ‘Wij kunnen er onze nieuwe keuken mee afbetalen’, zegt coördinator Werner Van de Weghe.

De Gouden Druppel bestaat al twintig jaar en reikt regelmatig een prijs uit aan verenigingen die zich inzetten voor armoedebestrijding. Onder meer de Sociale Dienst Brugse Poort, de Voedselbank, Thuislozenzorg Vlaanderen en Poverello werden op die manier al beloond. Meestal gaat het om een cheque van 12.500 euro, maar voor zijn twintigste verjaardag reikt De Gouden Druppel in een klap 25.000 euro uit.

De keuze viel dit jaar op Huize Triest-Gemeenschapshuis Tabor. De organisatie vangt elke week 650 daklozen op. Zij kunnen er onder meer terecht in de nachtopvang, de dienst begeleid wonen of het inloopcentrum, waar ze een koffie kunnen drinken of een warme maaltijd of een broodje kunnen bestellen.

‘Wij zijn uiteraard zeer dankbaar dat De Gouden Druppel voor ons gekozen heeft’, zegt Werner Van de Weghe. ‘Wij zullen het geld goed kunnen gebruiken. Wij kunnen er onze nieuwe keuken mee afbetalen. Een deel van het geld zullen we ook gebruiken om eten mee aan te kopen.’

Comments are closed.